2007/08/07

Jekyll

Så var det dags att propagera för ännu en serie. Denna gång ett mästerverk från BBC vid namn Jekyll. Mannen bakom manuset är Steven Moffat som tidigare har gett oss serier som Press gang och Coupling. Den här gången har han skapat sin egen variant av berättelsen om Dr Jekyll och Mr Hyde, som om möjligt är ännu mer skrämmande än originalet.

Huvudrollen som doktor Jackman spelas av James Nesbitt som verkligen är som klippt och skuren i rollen. Den subtila förändringen i kroppshållning och ansiktsuttryck som markerarar förvandlingen till Hyde är lysande.

Värd att nämna är även Gina Bellmans prestation i rollen som Mrs Jackman. Tidigare har jag bara sett Gina Bellman i ovan nämnda Coupling och det var en stor glädje att se henne så bra i en så annorlunda roll.

Seriens rollbesättning är överlag mycket lyckad, manuset är en ren fröjd och det cinematografiska lämnar ingenting att klaga på. Tvärtom satt jag väldigt ofta på helspänn för att det var så spännande, otäckt och för att jag inte kunde räkna ut vilken vändning det hela skulle ta.

Serien får även ett litet homoplus för den exceptionellt coola detektiven och hennes flikvän som har små men inte obetydliga roller i historien.

(Serien består av sex avsnitt)

Inga kommentarer: